Fakultná nemocnica v Prešove eviduje 90 pacientov s COVID-19

30.10.2020 Prešov

Prešov 30. októbra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove je na COVID oddelení hospitalizovaných 90 pacientov s ochorením COVID-19.

"Ďalší piati sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, z toho štyria s podporou umelej pľúcnej ventilácie a piati pacienti sú na COVID jednotke intenzívnej starostlivosti," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková a doplnila, že v nemocnici je spolu 110 lôžok vyčlenených pre pacientov s ochorením COVID-19. Ako ďalej povedala, 139 zamestnancov bolo pozitívne testovaných. Ku koncu septembra v nemocnici pracovalo 2546 ľudí.

Nemocnica zároveň hľadá posily do kuchyne. Podľa Cenkovej ide o preventívne opatrenie. "V tejto chvíli nevieme odhadnúť, ako dopadnú výsledky plošného testovania u zamestnancov na pracovných pozíciách kuchár, pomocná sila v kuchyni a rozvážač stravy, a preto vedenie nemocnice v rámci preventívnych opatrení hľadá aj takýmto spôsobom záložný tím zamestnancov do pacientskej kuchyne," dodala Cenková s tým, že momentálne evidujú štyroch zamestnancov kuchyne na OČR, z toho traja sú na takzvanej pandemickej OČR.
 

Vyberte región